Kaas assortiment

Kaaskoppen! Dat is wat wij zijn met passie en aandacht voor het dieren welzijn zoeken wij de mooiste kazen uit. Om te beginnen Met ons eigen landje. Wij maken al eeuwen kaas dus dan kun je ook niet ander verwachten dat er veel lekkers te vinden moet zijn. Maar vergis u niet er is veel meer te vinden dat kwalitatief minder is. Dus zelf uit eigen land is het een waar avontuur om unieke kaas te vinden waar je onderscheidend mee bent. Het zelfde geld voor het buitenland. Neem Frankrijk met meer dan 400 soorten. Zoeken naar de kaas in de hooiberg laten we maar zeggen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat het te doen is! Kom het zelf ervaren.

Kaas

Kaas is waar wij voor staan! We heten niet zomaar Kaashuis Dorestad. We hebben een vast assortiment bestaan uit gepasteuriseerde en ongepasteuriseerde kazen. Harde of zachte kazen. Met of zonder kruiden. Nederlands of buitenlands. Maar naast ons vaste assortiment presenteren wij ook tijdelijke kazen die in soort en smaak afwisselen. Kortom komt het ervaren. Kom het proeven.

Hollands

“Beemster van ’t mes” is voor ons de definitie van Hollandse kaas. Voorheen bekend als “Beemster exclusief”. De mooiste kaas die de CONO kaasmakers kunnen maken! Komt nog eens bij dat ik ze zelf opleg (ik vertroetel ze en praat tegen ze) en je hebt de absolute top van de Hollandse kaas in huis! Naast de “Beemster van t’ mes” verkopen wij een scala aan verschillende boerenkazen en kruidenkazen. Neem onze boeren truffelkaas.

Witschimmelkaas

Een roombrie mag niet ontbreken. “Roitelet roombrie” is kwalitatief de mooiste roombrie die er is. Maar nogmaals valt er niet te twisten over smaak dus daarom hebben we ook in deze categorie de mooiste soorten in ons assortiment. Neem een “Délice de Bourgogne” of de internationaal bekroonde “Alphenaer geitenbrie met fenegriek”.

Gewassen korstkaas (roodbacterie)

Ook hier hebben we onverwachte exemplaren van in ons assortiment. “Chimay le poteaupré” is er zo één. Een kaas voor de echte kaasfanaat maar ook de minder getrainde kaaseter vind hem geweldig. “Ecthe limburger” of “Époisses berthaut” zijn ook twee varianten die we met een glimlach verkopen. Want zoals men weet een goeie kaas ruikt 😉

Blauwaderkaas

Onder de blauwgeaderd kazen vinden wij zeker net zo’n variatie. “Blauw Klaver” is een sprekende en spannende kaas maar dan van Hollandse bodem! Minstens zo spannend is de “Saint Agur”. Voor de liefhebbers van “Blue Stilton met port” hebben wij ook een Italiaanse “Arrigoni Rossini” die is gewassen met een schitterende rode wijn van het eiland “Pantelleria”.

Harde kazen

Naast alles wat al besproken is hebben we nog verschillende hardere kazen uit binnen en buitenland. Bijvoorbeeld de “Kaltbach Creamy”. Een kaas die zo verfijnd is in smaak en structuur dat iedere kaaseter hem waardeert. Een pareltje. Ook de bekendere Italiaanse kazen zijn van de partij zoals echt “Parmigiano Reggiano” en “Pecorino Romano”. Onze “Farmhouse Cheddar” is daarentegen minder bekend maar wel the real deal!

Smakelijk rondreisje Europa

Dus voor kazen uit eigen Land is er keuze ten over. Maar ook Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Ierland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Italië, Griekenland en Denemarken zijn vertegenwoordigt. Kom dus gerust een rondreisje Europa bij ons proeven en ervaren.