Wie zijn wij?

Liefhebbers van lekker eten en drinken. Dat is misschien wel de mooiste manier om het te omschrijven. Wij hebben passie voor mooie producten. Producten met een mooie uitstraling en een goed eerlijk verhaal. Producten waar wij zelf blij van worden. Kwaliteit is wat wij zoeken. De kwaliteit is één van de redenen waarvoor klanten bij ons komen. Maar smaken verschillen en zodoende zoeken wij waar mogelijk een zo breed mogelijk scala aan lekkere producten. Zo is er voor iedereen wat moois te vinden in onze winkel.

Ook de kwaliteit van onze service staat hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat de klant alle aandacht krijgt die nodig is. Ook onze productkennis houden we scherp. Wij blijven op de hoogte van alle marktontwikkelingen en de benodigde productkennis. Dit doen wij door geregeld bij producenten op de stoep te staan maar ook door alles wat we in huis hebben zelf grondig te keuren.

Dit alles word verzorgd met een glimlach!

Biografie Tim

Augustus 2005 ben ik begonnen met werken in de winkel die nu Kaashuis Dorestad heet. De winkel waar ik trots op ben. Hier leg ik mijn ziel en zaligheid in. Het voelt bijna als een hobby.
Na de VMBO besloot ik net als verschillende vrienden van mij de ICT Academy te gaan doen. Na een half jaar mocht ik een stageplek gaan zoeken. Ik kwam terecht bij een bedrijf waar ze senioren leerde om te gaan met de computer. Hier leerde ik Ineke Legemaat kennen de vrouw van de toenmalige kaasverkoper Jan Legemaat. Ineke vroeg mij of ik geïnteresseerd was in een bijbaantje. Zo ben ik gaan werken bij “Ster-Kaasshop Jan Legemaat”.

Na mijn eerste jaar ICT was het duidelijk dat mijn roeping ergens anders lag. Leerkracht in het basisonderwijs. Hiervoor moest ik HBO niveau hebben dus eerst MBO onderwijsassistent en daarna doorstomen naar de kweekschool. Na de MBO één jaar fulltime gewerkt in de kaasshop waar ik dus 4 jaar eerder begonnen was met dat bijbaantje.
Na dat jaartje fulltime werken de PABO begonnen maar kort door de bocht gezegd was ik er eigenlijk al uit dat ik verder wilde in de kaas/delicatessen wereld. Nu na al die tijd en de kans die familie Legemaat mij gegeven had bezit ik mijn eigen winkel. Mijn eigen werkplek waar ik erg trots op ben.

Stukje Kaashuis geschiedenis

 

Op januari 1994 openen de deuren van “Ster-kaasshop Jan Legemaat”. Jan en Ineke Legemaat zijn de grondleggers van hoe de winkel nu is. Tevens zijn zij schuldig aan het overslaan van het kaasvirus bij Tim. Het was immers Ineke die Tim vroeg of hij nog een weekendbaantje zocht.

Jan heeft 20 jaar lang met slag en stoot zijn passie verkondigt en kijkt hier ook met veel genoegen op terug. Jan en Ineke hadden voordat zij begonnen met deze zaak ook al een kaasspeciaalzaak in Culemborg. “Wijk leek mij altijd zo’n leuk stadje maar dat is ook zeker gebleken na 20 jaar” aldus Jan.

Januari 2014 is dan na 20 jaar het bewijs geleverd, Jan en Ineke zijn echte kaaskoppen!